Gepubliceerd op 5 april 2016

De provincie en het Rijk stellen dit jaar samen ruim €8,5 miljoen subsidie beschikbaar voor MKB-bedrijven in Zuid-Holland om innovaties te stimuleren. De regeling MKB innovatiestimulering topsectoren Zuid-Holland (MIT Zuid-Holland) is daarmee €1,5 miljoen groter dan in 2015.

Aanvragen vanaf 10 mei 2016Voor het onderdeel Innovatieadvies- en Haalbaarheidsprojecten binnen de regeling kunnen ondernemers vanaf 10 mei 2016 een aanvraag indienen. Aanvragen voor het onderdeel R&D-samenwerking, klein of groot, kunnen vanaf 5 juli worden ingediend. Sluitingsdatum is voor beide onderdelen 1 september 2016. Voor de innovatie-adviesprojecten en haalbaarheidsprojecten geldt dat deze worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst van de aanvraag. Ondernemers dienen daarom niet te lang te wachten met het indienen van een aanvraag. De R&D-samenwerkingsprojecten, klein en groot, worden beoordeeld na sluiting van het aanvraagtijdvak. Hiervoor geldt: de beste projecten krijgen subsidie.

De gedeputeerde voor Economische Zaken, Adri Bom-Lemstra: “Deze subsidieregeling biedt Zuid-Hollandse ondernemers een extra steun in de rug bij innovatie. Innovaties zijn hard nodig om de economie van Zuid-Holland te versterken. We hebben vorig jaar gezien dat een groot deel van de gehonoreerde projecten in de MIT Zuid-Holland daadwerkelijk een bijdrage kan leveren aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken.”

Informatiebijeenkomst MIT Zuid-Holland

Om ondernemers te ondersteunen bij een subsidieaanvraag organiseert de provincie in samenwerking met de regionale ontwikkelingsmaatschappij InnovationQuarter een informatiebijeenkomst op woensdag 13 april 2016 in het provinciehuis in Den Haag, van 15.30 tot 17.30 uur. Aanmelden kan tot en met 8 april via e-mail: r.poolen@pzh.nl.

Tijdens de bijeenkomst krijgt u tips voor de aanvraag en is er ruimte voor het stellen van technische vragen. Ook kunnen ondernemers in gesprek met de provincie en InnovationQuarter over hun projectideeën.

Source: €8,5 miljoen voor innovatieve MKB-ondernemers in Zuid-Holland – Provincie Zuid-Holland

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.