Er komt meer geld beschikbaar voor startende en doorgroeiende bedrijven. Deze zogenoemde startups en scaleups zijn volgens het kabinet van groot belang voor vernieuwing van de economie.

Het kabinet maakt 23 miljoen euro vrij om samen met private investeerders te investeren in startups en het midden- en kleinbedrijf. Dat maken minister Henk Kamp van Economische Zaken en staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën dinsdag bekend.

Vanaf 2017 komt 27 miljoen euro beschikbaar voor een versoepeling van de loonregeling voor innovatieve bedrijven. Wie een bedrijf begint, is dan niet langer verplicht zichzelf een belastbaar loon uit te keren van 44.000 euro. Eigenaren van startups mogen hier de eerste drie jaar het minimumloon van maken. Op die manier blijft er meer geld over om in het bedrijf te investeren.

Werkgevers zijn blij met de elkaar opgeteld 50 miljoen euro, maar menen wel dat het kabinet nog meer ambitie kan tonen, aldus VNO-NCW en MKB Nederland in een reactie. Zo vinden de ondernemingsorganisaties dat er meer aandacht moet zijn voor het doorgroeien van scaleups. Dat zijn volgens de organisaties bedrijven die in de fase zijn aangeland waarin daadwerkelijk banengroei kan worden gerealiseerd.

Source: Meer geld kabinet voor snelle groei startups | Automatisering Gids

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.